Kayseri Kilim Sosyal Bilimler Lisesi KAYSERİ MELİKGAZİ

Kayseri Kilim Sosyal Bilimler Lisesi KAYSERİ MELİKGAZİ

Okul Kodu :

966473

Okul Telefonu :

352 249 1277

Okul Adresi :

Bahçelievler Mah.2.Cadde. No19 Melikgazi/KAYSERİ

Çevre :

Mimarsinan Bahçelievler Mah. Gesi Yolu. 1.Cadde No:1 Melikgazi/KAYSERİ MELİKGAZİ/KAYSERİ

Ulaşım :

Otobüs- Tramvay

İl/İlçeye Uzaklık :

10 km

Web Sitesi :

https://kilimsbl.meb.k12.tr

Öğrenci Sayısı :

482

Öğretmen Sayısı :

35

Derslik Sayısı :

18

Ders Saatleri :

8:20/15:40

Öğretmenlik Hizmet Bölgesi:

1

Hizmet Alanı:

1

Hizmet Puanı:

10

Okul LGS 2022 Bilgileri :


Sosyal Bilimler Lisesi - İngilizce - Taban Puan: 414,5401 Taban Yüzdelik Dilim: 7,53

Okulun Harita Konumu :




Okulun Öğretmenleri :



Bülent K. (Okul Müdürü) - Murat K. (Müdür Başyardımcısı) - Salih A. (Müdür Yardımcısı/Öğrenci İşleri) - Ebubekir Y. (Müdür Yardımcısı/Pansiyon İşleri) - F.Banu Y. (İngilizce) - MERAL T. (İngilizce) - SONGÜL G. (İngilizce) - VEZİR M. (İngilizce) - BERNA Y. (Fransızca) - Erdal A. (Fransızca) - Cüneyt D. (Türk Dili ve Edebiyatı) - Esra K. (Türk Dili ve Edebiyatı) - Ersin P. (Türk Dili ve Edebiyatı) - HASAN Ç. (Türk Dili ve Edebiyatı) - ONUR B. (Türk Dili ve Edebiyatı) - Ülkü G. (Türk Dili ve Edebiyatı) - AHMET T. (Fizik) - MUSTAFA A. (Matematik) - Abdullah Ö. (Matematik Öğretmeni) - SEVDAP A. (Matematik) - Şükrü Y. (Matematik Öğretmeni) - Nusret A. (Kimya /Kimya teknolojisi) - Akın Ö. (Biyoloji Öğretmeni) - Ahmet H. (Tarih) - EMRAH B. (Tarih) - ŞAHMETLİ A. (Tarih) - GÜVEN A. (Coğrafya) - Ramazan K. (Coğrafya Öğretmeni) - İsmail B. (Felsefe Öğremeni) - Zeynep T. (Felsefe Öğremeni) - Emel K. (Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) - Zinnuri K. (Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) - Alper A. (Müzik Öğretmeni) - SERKAN K. (Beden Eğitimi) - Kürşat K. (Rehber Öğretmen) - SELMA E. (MEMUR) - MERVE K. (Okul Hemşiresi) - CAVİT C. (Yardımcı Hizmetli) - Kadir K. (Yardımcı Hizmetli) -

Okuldan Haberler :



Geleneksel İftar Yemeğimiz..

Geleneksel İftar Yemeğimiz..

 Münazara Ekibimiz, İl Millî Eğitim Müdürümüz Bahameddin Karaköse'yi Ziyaret Etti.

Münazara Ekibimiz, İl Millî Eğitim Müdürümüz Bahameddin Karaköse'yi Ziyaret Etti.

İl Millî Eğitim Müdürümüz Bahameddin Karaköse,Öğrencimiz  Tolunay Sakallı’yı makamında kabul ederek tebrik ve taltif etti.

İl Millî Eğitim Müdürümüz Bahameddin Karaköse,Öğrencimiz Tolunay Sakallı’yı makamında kabul ederek tebrik ve taltif etti.

Meslek Tanıtım Etkinliklerinde bu Hafta Psikoloji Bölümünü Tanıttık.

Meslek Tanıtım Etkinliklerinde bu Hafta Psikoloji Bölümünü Tanıttık.

İlçe Milli Eğitim Müdürümüzü Ziyaret Ettik.

İlçe Milli Eğitim Müdürümüzü Ziyaret Ettik.

"İSTİKLÂL MARŞI'NIN DİZELERİYLE VATAN SEVGİSİ TEMALI KONUŞMA HAZIRLAMA VE HİTABET YARIŞMASI'' TÜRKİYE 2.SİYİZ.

Kilim Sosyal Bililmler Lisesi ÇEDES Kulübü ögrencileri ,Milli Mücadele Müzesini  ziyaret etti.

Kilim Sosyal Bililmler Lisesi ÇEDES Kulübü ögrencileri ,Milli Mücadele Müzesini ziyaret etti.

İSTİKLÂL MARŞI'NIN 103. YILI OKULUMUZDA TÖRENLERLE KUTLANDI.

İSTİKLÂL MARŞI'NIN 103. YILI OKULUMUZDA TÖRENLERLE KUTLANDI.

Kayseri Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa'yı Ziyaret Ettik.

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa'yı Ziyaret Ettik.

8 mart Dünya Kadınlar Günü Kutlamaları Okulumuzda Yapıldı.

8 mart Dünya Kadınlar Günü Kutlamaları Okulumuzda Yapıldı.


✶ KAYSERİ MELİKGAZİ İlçesi Okullarından Haberler



Başarılar :

Okulumuz Türkiye´de kurulan ilk Sosyal Bilimler Liseleri arasında yer alan bir okuludur. Üniversite başarısı %100 olan okulumuzun güzide öğrencileri YGS ve LYS de her yıl ilk sıralarda yer almaktadır. Kilim Sosyal Bilimler Lisesi Tübitak tarafından düzenlenen proje yarışmalarında, üniversiteler tarafından organize edilen yarışmalarda ödüller kazanmış bilim fuarı düzenlemiştir. Okulumuz periyodik olarak düzenlediği seminer ve konferanslara ülkemizin seçkin sosyal bilimcilerini, yazar ve şairlerini davet ederek öğrencilerin entelektüel bir iklimde yetişmesine daima katkıda bulunmuştur. Sosyal bilimler alanında geleceğin bilim insanı adayı olan öğrencilerine edebiyat, kültür ve yabancı dil açısından akademik alt yapı ve düşünme tarzı kazandırarak ülkemizin fikir seviyesinin yükselmesine katkı sağlamıştır. Okulumuz geleneksel hale gelmiş Kristal Erciyes ödülleriyle, çıkardığı bültenler ve dergilerle, öğrencilerin yazdığı seçme makalelerden derlenen kitaplarla dokuz yılda kendi geleneğini ve kurum kültürünü oluşturmuş nadir okullardan birisidir. Osmanlı Türkçesi’nin ilk defa ders olarak okutulduğu devlet lisesi olan okulumuzda öğrencilerimiz sosyal bilimlerin vazgeçilmez şartlarından olan tarih şuuruyla yetişmekte, geçmişle anlamlı bağlar kurarak zengin kültür birikimine sırtlarını dönmeden geleceği inşa etme mesuliyeti kazanmaktadırlar. Üniversite kazanma başarısını çok önemsemekle birlikte zeki gençleri üniversite sınavında doğru seçeneği yakalamaya şartlandıran mekanik bir anlayıştan uzak durmaya çalışıyor, öğrencilerimize her anlamda iyi bir lise eğitimi vererek kendilerini bulmalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. İnsanı insan yapan şeyin değerler olduğu hakikatine binaen öğrencilerimizin başarı fetişizmi ile gitgide yalnızlaşan ve yabancılaşan bireyler değil hayatı anlamlandıran ve paylaşmayı bilen fertler olmaları yolunda rehberlik etmeye gayret ediyoruz. Okulumuzun kuruluş tarihi 9 yıl kadar eskiye gitmektedir, ancak okulumuzu var eden irade, ruh ve fikriyat çok köklüdür. Bu kadar kısa zamanda başarılı olabilmesinin sırrı da burada yatmaktadır. Çok eski bir tarihi olmasa da ülkemizin tarihini yazmaya aday mezunlar vermeye başlamıştır. Okulumuz bu vizyonu ile ulaştığı başarılardan dolayı 2015 yılında Proje okul olarak seçilmiştir.

Okul hakkında bu sayfada paylaşmak istediklerinizi yazabilirsiniz :




Okul hakkında gönderilen yorumlar :



Güncelleme tarihi: 29.03.24

Okul Ara :

www.okullarhakkinda.com bilgilendirme amaçlıdır, okul resmi sitesi değildir.